Schuifpui loopt stroef

Uw schuifpui loopt stroef of gaat steeds zwaarder open en dicht? Dat kan verschillende oorzaken hebben. In dit blog leest u hier meer over en hoe u dit kunt verhelpen.

Waarom loopt een schuifpui stroef?

Een zwaar lopende schuifpui kan verschillende oorzaken hebben. Vaak heeft dit te maken met vuil dat zich tussen de schuifpuirails heeft opgehoopt door de jaren heen. Indien een schuifpui niet goed wordt onderhouden en schoongemaakt, kan de schuifpui steeds stroever gaan lopen of op ten duur uit de rails lopen. Het is dus belangrijk dat u de schuifpui regelmatig onderhoud en schoonmaakt. Dit kan stroef lopende schuifpui voorkomen. Het grootste gedeelte van vuil kan vaak met de stofzuiger worden verwijderd. Voor een meer grondige schoonmaak is het aan te raden om de schuifpui er uit te halen en de schuifpui wielen en rails goed schoon te maken en eventueel in te spuiten met siliconenspray.

Schuifpui loopt zwaar door versleten schuifpui wieltjes

Bij schuifpuien die al wat ouder zijn en die steeds zwaarder open en dicht gaan, kunnen ook de schuifpui wieltjes versleten zijn. Het is dan raadzaam om de versleten schuifpui wieltjes te vervangen. Lees hier ook meer over op wielen schuifpui vervangen.
Als u merkt of denkt dat de schuifpui wielen de oorzaak zijn dat uw schuifpui steeds stroever open en dicht gaat, kunt u het beste contact met ons opnemen, zodat wij ter plekke kunnen bekijken of de wieltjes vervangen moeten worden. Waar nodig kunnen wij deze gelijk vervangen, zodat uw schuifpui weer soepel en makkelijk open en dicht gaat.

Schuifpui loopt stroef door defect railsysteem

Bij oude schuifpuien en schuifdeuren kan op ten duur ook het railsysteem defect zijn, waardoor de pui alleen met veel moeite nog open en dicht kan. Het vervangen van een defect railsysteem is niet zo makkelijk en kunt u dan ook beter aan de kozijn specialist overlaten die hier veel ervaring in heeft. Kozijn Repair Service heeft alle schuifpui onderdelen op voorraad en onze service monteurs hebben jarenlange ervaring in het herstellen en monteren van kapotte schuifpuien en railsystemen. Lees hier ook meer over in ons blog schuifdeurrails vervangen.

Schuifpui na laten kijken voor de zomer

Als de lente weer aanbreekt en u optimaal gebruik wil maken van uw schuifpui naar het terras of de tuin, is het verstandig om tijdig een afspraak te maken om uw schuifpui na te laten kijken, schoon te maken en te onderhouden. Dan weet u zeker dat u schuifpui of schuifdeur soepel blijft lopen en u in de zomer geen last krijgt van een stroef lopende schuifpui. Wij komen graag bij u langs voor een check-up om te kijken of alles nog goed werkt en kunnen wij gelijk alle onderdelen reinigen met een onderhoudsbeurt.

Welke schuifpui reparaties voeren wij nog meer uit?

  • Het repareren of vervangen van de hefboom
  • Het aanbrengen van veiligheidssloten
  • Het repareren van kunststof schuifpuien
  • Het repareren van schuifpui onderdelen
  • Het vervangen van diverse rolsystemen
Uw schuifpui loopt stroef en uw weet niet waarom of u kunt dit zelf niet repareren? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Heeft u na het lezen nog vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.