Schuifdeurrails vervangen

Schuifdeurrails kunnen na verloop van tijd stroever gaan lopen, klemmen of zelf uit de rails lopen. Dat is natuurlijk heel vervelend. In dit blog leest u meer over het railsysteem bij schuifdeuren en wanneer u deze kunt laten repareren of beter kunt vervangen.

Schuifdeurrails lopen stroef

Wil de schuifdeur of schuifpui niet meer goed open, lopen de schuifdeurrails stroef en niet meer zo soepel als in het begin? Dit kan diverse oorzaken hebben. Het schuifdeurrailsysteem kan door middel van indringend vocht roestvorming vertonen, beschadigd zijn door harde voorwerpen, versleten wieltjes hebben of door andere oorzaken (deels) scheef op de rails staan. Een schuifdeur hoort gewoon soepel heen en weer te kunnen schuiven. Is dit niet het geval, dan moet dit verholpen worden. Bij alle problemen met schuifdeurrails kan Kozijn Repair Service dit voor u herstellen en repareren.

Schuifdeurrailsysteem is defect

Bij oude schuifpuien en schuifdeuren kan het schuifdeurrailsysteem soms defect zijn. Ter plaatse kunnen wij bekijken of we de rail voor de schuifdeur kunnen repareren of dat toch totale vervanging noodzakelijk is. Waar mogelijk zullen wij natuurlijk proberen om u kosten te besparen en het schuifdeurrailsysteem te repareren.

Zeker als u bij het openen en dichtdoen piepende of ratelende geluiden hoort of zichtbaar veel moeite moet doen om de schuifdeur te openen, dan zit er iets niet goed en kunt u er beter iemand naar laten kijken.

Ophangsysteem schuifdeur werkt niet meer goed

Soms werkt het ophangsysteem van de schuifdeur niet meer naar behoren. Een schuifdeur is op ten duur aan slijtage onderhevig. Het is van belang om af en toe het ophangsysteem van een schuifdeur te bekijken en de schuifdeurrails na te lopen. Gewoon om te kijken of alles nog goed werkt. Zeker bij een schuifpui naar buiten kan het na de winterperiode goed zijn om het railsysteem te smeren, zodat de rails goed blijven lopen en de schuifpui soepel open en dicht gaat.
Kijk ook voor meer informatie bij schuifdeur repareren op onze website.

Schuifdeur wieltjes vervangen

Schuifdeurwieltjes die versleten of kapot zijn komt ook regelmatig voor. Soms zijn het de schuifdeur geleiders die aan vervanging toe zijn. Schuifdeurwieltjes slijten op ten duur, zeker als een schuifpui veel gebruikt wordt. Bij de ene schuifpui is dit sneller het geval dan bij een ander model. Zelf schuifdeurwieltjes vervangen raden wij niet aan. Als het niet lukt, of er gaat iets mis, dan zit u met een schuifpui die niet meer geplaatst kan worden. Kozijn Repair Service heeft veel ervaring in het vervangen van schuifdeur wieltjes en dit kunt u dan ook beter aan de vakman overlaten. Dan weet u zeker dat uw schuifpui dezelfde dag weer als een zonnetje over de schuifdeurrails glijdt.

Welke schuifpui reparaties verrichten wij nog meer?

  • Het repareren of vervangen van de hefboom
  • Het aanbrengen van veiligheidssloten
  • Het repareren van kunststof schuifpuien
  • Het repareren van schuifpui onderdelen
  • Het vervangen van diverse rolsystemen
Voor vragen over uw schuifdeurrails, wieltjes of geleiders die mankementen vertonen, kunt u ons altijd bellen voor meer informatie of om uw vragen te beantwoorden.

Heeft u na het lezen nog vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.