Kiep kantelraam gaat niet meer dicht

Gaat een kiep kantelraam niet meer dicht en zoekt u informatie om dit te verhelpen? In dit blog vertellen wij meer over een draai kiep raam repareren en eventuele problemen met een kantelraam scharnier.

Draai kiepraam sluit niet

Het kan soms zo voorkomen dat een draai kiepraam niet meer sluit. Het is bij een draai kiepraam of kiep kantelraam belangrijk om niet een verkeerde combinatie van de krukstand en raambeweging uit te voeren. Dit kan het mechanisme van de draai kiepraam beschadigen, waardoor de draai kiepraam niet meer (goed) sluit. Het kan ook zijn dat de scharnieren niet goed dichtzitten. Op eerste gezicht kan dit wel zo lijken, maar bij het openen ontdekt u dat dit toch niet het geval is. Bij twijfel raden wij u aan om niet zelf het draai kiepraam proberen te forceren maar hulp van een vakman in te schakelen.

Kiep kantelraam gaat niet open

Gaat de kiep kantelraam niet meer open? In bepaalde gevallen kan er (per ongeluk) met grof geweld tegen het raam aan geduwd zijn, waardoor het mechanisme defect is geraakt. Ook kan het op een gegeven moment zo zijn, dat bij vervuilde scharnieren of sluitpunten steeds meer kracht nodig is en dat er op een gegeven moment een onderdeel afbreekt. Vaak is dit een geleidelijk proces, waarbij u op een dag ontdekt: “de kiep kantelraam gaat niet meer dicht”, of in het omgekeerde geval: “de kiep kantelraam gaat niet meer open”. Indien een kiep kantelraam niet meer open of dicht wil, kunt u het beste Kozijn Repair Service inschakelen om dit probleem te verhelpen.

Draai kiep mechanisme werkt niet meer goed?

Vaak wordt gedacht dat mechanismes van ramen en deuren geen onderhoud nodig hebben. Net zoals hang en sluitwerk af en toe een smeerbeurt nodig hebben, geldt dat ook voor een draai kantelraam mechanisme. Door veelvuldig (dagelijks) gebruik is het mechanisme van een draai kiepraam aan slijtage onderhevig. Wij raden aan om regelmatig het mechanisme te controleren en ook de sluitpunten te onderhouden met een hiervoor geschikt smeermiddel. Een goed gesmeerde draai kiepramen gaan langer mee, heeft minder problemen met open en sluiten en werken lichter.

Draaikiep ramen afstellen

De kiepstand van een draai kiepraam wordt veelal gebruikt als praktische ventilatiestand. Het hang- en sluitwerk op draai kiepramen en deuren vereist ook het nodige onderhoud en zit best gecompliceerd. Juist om te voorkomen dat een draai kiepraam iet meer dicht of open wil, kan het soms ook nodig zijn om het sluitwerk af te stellen. Als een draai kiepraam goed is gesmeerd en afgesteld, kan de bedieningskruk altijd goed gedraaid worden. Wil dit niet (meer) dan kan het zijn dat het sluitwerk te droog is geworden of niet goed is afgesteld.

Omdat het afstellen van een draai kiepraam best lastig kan zijn, zeker bij een oudere kiep kantelraam, is het raadzaam om dit door een vakman te laten doen. Ook als er bepaalde onderdelen moeten worden gerepareerd of vervangen.

Voor het eventueel vervangen van hang en sluitwerk kunnen wij uit voorraad leveren, net zoals bij vele andere kozijn reparaties aan aluminium, houten en kunststof kozijnen.

Andere reparaties die wij uitvoeren

Kiep kantelraam gaat niet meer dicht?

Gaat uw kiep kantelraam niet meer dicht of krijgt u hem juist niet meer open? Bij alle problemen met kiep kantelramen kunt u bij Kozijn Repair Service terecht. Ga daarvoor naar de contactpagina, vul uw gegevens in of bel ons tijdens kantooruren.

Heeft u na het lezen nog vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.