Kiep kantelraam reparatie

Uw kiep kantelraam gaat niet meer open en u wilt een kiep kantelraam repareren? In dit blog vertellen wij meer over een draai kiep raam reparatie en draaikiepbeslag vervangen.

Draai kiepraam sluit niet goed

U draai kiepraam sluit niet goed of blokkeert? Het is bij een draai kiepraam of kiep kantelraam belangrijk om niet een verkeerde combinatie van de krukstand en raambeweging uit te voeren. Dit kan het mechanisme van de draai kiepraam beschadigen, waardoor de draai kiepraam niet meer (goed) sluit. Het kan ook zijn dat de scharnieren niet goed dichtzitten. Op eerste gezicht lijkt dit misschien zo, maar bij het openen ontdekt u dat dit toch niet het geval is. Bij twijfel raden wij u aan om niet zelf het draai kiepraam proberen te forceren maar een kozijn service monteur in te schakelen.

Kiep kantelraam gaat niet meer open

De kiep kantelraam niet meer open? In bepaalde gevallen kan er (per ongeluk) met grof geweld tegen het raam aan geduwd zijn, waardoor het mechanisme defect is geraakt. Het kan ook zijn dat er bij vervuilde scharnieren of sluitpunten steeds meer kracht bij het openen en sluiten nodig is. Dit kan er toe leiden dat op een gegeven moment een kiep kantelraam onderdeel afbreekt.

Vaak is dit een geleidelijk proces, waarbij u op een dag ontdekt: “de kiep kantelraam gaat niet meer open”, of in het omgekeerde geval: “de kiep kantelraam gaat niet meer dicht”. Indien een draai kiep raam blokkeert, kunt u het beste Kozijn Repair Service inschakelen om de draai kiep raam te maken.

Draai kiep mechanisme werkt niet meer goed?

Vaak wordt gedacht dat mechanismes van ramen en deuren geen onderhoud nodig hebben. Net zoals hang en sluitwerk voor ramen af en toe een smeerbeurt nodig heeft, geldt dat ook voor een draai kantelraam mechanisme. Door veelvuldig (dagelijks) gebruik is het mechanisme van een draai kiepraam aan slijtage onderhevig. Wij raden aan om regelmatig het mechanisme te controleren en ook de sluitpunten te onderhouden met een hiervoor geschikt smeermiddel. Een goed gesmeerde draai kiep raam gaat langer mee, gaat makkelijk open en dicht en vraagt weinig onderhoud.

Draaikiep raam onderhoud

Een draai kiep raam vraagt af en toe enige onderhoud. Juist om te voorkomen dat een kiep kantelraam niet meer open of dicht wil, kan het soms nodig zijn om het draaikiepbeslag af te stellen. Als een draai kiepraam goed gesmeerd en afgesteld is, kan de bedieningskruk altijd goed gedraaid worden. Wil dit niet (meer), dan kan het zijn dat het sluitwerk te droog is geworden en onderhoud nodig heeft.

Andere raam en kozijn reparaties die wij uitvoeren

Wij voeren dagelijks diverse kleine en grotere reparaties uit aan raamkozijnen, kiep kantel ramen en draai kiep ramen waaronder:

  • Dorpel kozijn vervangen

  • Scharnieren en draaikiepbeslag vervangen

  • Rubbers en draai mechanische smeren

  • Klemmende kantelramen herstellen

  • Ramen afstellen

  • Overige raamreparaties

Andere grotere raamreparaties

Draaikiepbeslag vervangen

Waar nodig kunnen wij ook de draaikiepbeslag aan uw draaikiep raam vervangen. Zeker als het draaikiepbeslag roestvorming aan het hang en sluitwerk heeft. Door ouderdom, vocht en vuil kan ook het scharnierwerk versleten zijn of dat er een deel van het scharnier is afgebroken. Neem gerust contact met ons op, zodat wij snel een afspraak met u kunnen maken voor het leveren en monteren van goedgekeurd draaikiepbeslag.

Draai kiep raam reparatie nodig?

Uw kiep kantelraam gaat niet meer open, blokkeert of u krijgt het raam juist niet meer goed dicht? Bij alle problemen met kiep kantelramen kunt u bij Kozijn Repair Service terecht. Vul uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Heeft u na het lezen nog vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

    “Ook voor een draai kiep raam reparatie en draaikiepbeslag belt u Kozijn Repair Service”