Tips voor het onderhouden van uw schuifpui

Een schuifpui is een prachtige aanvulling op uw woning of bedrijfspand, het zorgt ervoor dat binnen en buiten met elkaar verbonden worden. Er komt volop licht binnen en het voelt binnen ruimtelijker. Uw schuifpui wil u natuurlijk in goede staat houden. Kozijn Repair Service deelt daarom een paar tips voor het onderhouden van uw schuifpui.

Maak regelmatig het hang- en sluitwerk schoon

Het schoonmaken van hangwerk en sluitwerk is belangrijk voor alle soorten kozijnen, ook voor schuifpuien. Bij het gebruik van de schuifpui zal na verloop van tijd vuil ophopen in het hang- en sluitwerk, waardoor de schuifpui minder soepel zal openen en sluiten. Ons advies is daarom om ongeveer ieder half jaar de onderdelen in te vetten. Hier kan het beste teflonspray voor worden gebruikt. Het invetten van het hang- en sluitwerk is preventief, om problemen te voorkomen. Mocht er al sprake zijn van problemen, dan kunt u het beste een expert van Kozijn Repair Service het op laten lossen.

Houdt de rails stofvrij

Een schuifpui beweegt over rails, hierbij is het wel belangrijk dat de rails met regelmaat stofvrij worden gemaakt. Het beste is om dit direct mee te pakken als er bijvoorbeeld wordt gestofzuigd. Door stof op de rails kan een schuifpui op een gegeven moment minder soepel beweegt. Ook kan er stof ophopen in het schuivende deel van de schuifpui. Bij het schoonmaken van de rails is het handig om ook direct de rubbers mee te pakken, zodat deze ook schoon blijven. De rubbers kunnen met teflonspray worden ingevet, zodat deze soepel blijven.

Smeer de bewegende delen van de schuifpui

Het is belangrijk om de bewegende delen van een schuifpui te smeren, zodat deze soepel kunnen bewegen. Het beste is om dit minimaal eenmaal per jaar te doen en bij intensief gebruik van de schuifpui meerdere malen per jaar. De bewegende delen kunnen met een zuurvrije olie worden ingesmeerd. Dit moet een harsvrije olie zijn. Voor het insmeren moet de oppervlakte schoongemaakt worden en droog zijn. Smeer geen olie op de rails, dit trekt hierdoor juist stof aan.

Laat uw schuifpui controleren

Met onderhoud en controles worden problemen met uw schuifpui voorkomen. Wij adviseren om iedere twee jaar uw kunststof kozijnen en schuifpuien te laten controleren. Met de controle kunnen zaken aan het licht komen, die dan vaak nog eenvoudig verholpen kunnen worden. Schade door grote problemen wordt dan voorkomen.

Kozijn Repair Service staat voor u klaar

Heeft u problemen met uw schuifpui of wil u deze graag laten controleren? Kozijn Repair Service staat voor u klaar. Wij zijn werkzaam in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Breda, Arnhem, Apeldoorn en omstreken.

Ook nog nieuw hang en sluitwerk deuren nodig?

Is het beslag van uw deur niet meer goed of heeft u ook nieuw hang en sluitwerk voor een (nieuwe) voordeur of achterdeur nodig? Deze service verlenen wij ook. Lees hier meer over op pagina hang en sluitwerk deuren.

Heeft u vragen? Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

    “Ook uw schuifpui kan weer makkelijk schuiven met een kleine schuifpui reparatie”