Beveiliging deuren en ramen volgens PKVW

Uw huis beveiligen en dan met name deuren, ramen en kozijnen is heel belangrijk bij inbraakpreventie. Wij raden het aan om hierbij het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) in acht te nemen. In dit blog leest u meer over het beveiligen van deuren en ramen.

Deur beveiligen tegen inbraak

Uw deur beveiligen tegen inbraak is natuurlijk één van de belangrijkste inbraakpreventies die u aan uw voor- en achterdeur zal moeten uitvoeren. Ieder jaar vinden er weer veel inbraken plaats door slecht beveiligde deuren met sloten die niet voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Kunt u daar iets tegen doen? Ja zeker, door goedgekeurde veiligheidssloten met kerntrekbeveiliging. Op deze manier maakt u het inbrekers erg moeilijk om binnen te komen.

Ramen en kozijnen beveiligen tegen inbraak

Er zijn diverse veiligheidssloten om uw ramen en kozijnen te beveiligen. Indien uw sloten al verouderd zijn of al jaren niet nagekeken, dan is het heel goed mogelijk dat deze niet meer voldoen aan Politie Keurmerk Veilig Wonen. In het slechtste geval kan zelfs een verzekeraar hier moeilijk over doen, als blijkt dat er bij u is ingebroken. Neem het zekerere voor het onzekere en beveilig uw ramen met de juiste veiligheidssloten, zodat inbrekers weinig kans maken om via ramen en kozijnen binnen te komen.

Beveiliging deuren en ramen: wat kunt u nog meer doen?

Met behulp van dievenklauwen of veiligheidsscharnieren, kunnen inbrekers naar buiten draaiende deuren en ramen niet makkelijk meer openen. U maak het ze hiermee onmogelijk om de pennen in de scharnieren te verwijderen. Ook kunt u extra beveiliging strips langs de kozijnen aanbrengen. Verder zijn kierstandhouders voor deuren en ramen erg handig, zodat een ongewenst persoon niet zomaar een raam of deur kan openduwen. Natuurlijk kunt u ook elektronische beveiliging aanbrengen met een camera, een veiligheidsdetector bij de achterdeur etc. Genoeg mogelijkheden om uw woning en eigendommen zo goed mogelijk tegen inbraak te beschermen.

Hang en sluitwerk aan uw huis laten inspecteren

Inbrekers hebben een manier gevonden om cilinders uit een slot te trekken, waarna het een koud kunstje in om een slot te forceren en een deur of raam open te maken. Uw huis beveiligen met een kerntrekbeveiliging is dus zeker aan te raden!

Lees ook onze informatie over kerntrekbeveiliging bij deuren.

Wilt u er zeker van zijn dat uw huis en eigendommen goed tegen inbraak beschermd zijn, dan kunt u Kozijn Repair Service inschakelen voor een grondige inspectie om al het hang en sluitwerk van uw woning te laten nakijken. Wij kunnen dan beoordelen of u de juiste veiligheidsmaatregels en goede veiligheidssloten heeft aangebracht. Dit alles in teken van inbraakpreventie.

Politie Keurmerk Veilig Wonen: certificaat ontvangen?

Als uw woning na een inspectie op de juiste manier is beveiligd, met de juiste veiligheidssloten voor deuren en ramen, kunt u een PKVW certificaat ontvangen. Dit certificaat geeft aan dat uw woning goed is beveiligd. In sommige gevallen kunt u tot wel 15 % korting krijgen bij uw verzekeringsmaatschappij als u in het bezit bent van een PKVW certificaat. Vraag dus gelijk een woninginspectie bij ons aan en laat uw woning checken op veiligheid tegen inbraak!

Lees meer informatie over het Politie Keurmerk Veilig WonenPolitie Keurmerk Veilig Wonen

Heeft u na het lezen nog vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.