Kerntrekbeveiliging voor deuren

Momenteel is volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen een kerntrekbeveiliging een eis voor nieuwbouwwoningen. Voor bestaande bouw is dit sinds 2014 ook een verplichting, om een PKVW certificaat voor uw woning te kunnen krijgen. Wat houdt een kerntrekbeveiliging nu precies in?

Hoe maken inbrekers gebruik van kerntrekken?

Kerntrekken is een methode die inbrekers gebruiken, waarbij ze een schroef in een sleutelgat draaien. Met een speciale ‘kerntrekker’ of eventueel een klauwhamer die over de schroef geplaatst wordt, kan met een steeksleutel trekkracht op de cilinder worden uitgeoefend. Zo kan een inbreker de cilinder uit de behuizing trekken of deze in het midden afbreken. Daarna is het een koud kunstje om een deur te openen, ook al zit er een goed insteekslot op de deur.

Wat is een kerntrekbeveiliging?

Een kerntrekbeveiliging is een inbraakwerend beslag die het snel kunnen openen van deuren bij inbraak sterk vermindert of geheel voorkomt. Inbrekers maken steeds vaker gebruik van ‘kerntrekken’ om een deur te kunnen openen. Het is dus heel belangrijk om dit te voorkomen en een kerntrekbeveiliging in de deur te plaatsen. Helemaal als deze kerntrekbeveiliging is voorzien van een SKG *** keurmerk. Er zijn verschillende anti inbraakbeslag met cilinders te koop die voldoen aan de het keurmerk PKVW.

Bij welke deuren kunt u kerntrekbeveiliging monteren?

Het aanbrengen van kerntrekbeveiliging kan zowel bij voordeuren en achterdeuren, maar ook voor schuren, garages, buitendeuren en tuindeuren. Alleen met gecertificeerd hang en sluitwerk die volgens de aangegeven normen gemonteerd zijn, voldoet uw woning, kantoor of bedrijfspand aan de eisen van het PKVW. Kozijn Repair Service kan u hier alles over vertellen, zodat u waar nodig uw woning of pand optimaal kunt beveiligen tegen inbraak.

Inbraakwerende inspectie aan uw deuren

Weet u dat uw voordeur, achterdeur of garagedeur niet goed is beveiligd en bent u zich ervan bewust dat u beter een kerntrekbeveiliging op uw deuren kunt plaatsen? Neem dan gerust contact met ons op, zodat wij u hierover kunnen voorlichten en ene inbraakwerende inspectie bij u kunnen verrichten. Naar wens kunnen wij uw gehele woning doorlopen en u adviseren over inbraakpreventie. Daarbij kijken wij ook naar de ramen, dakramen, schuiframen, draai- en kiepramen, om te kijken of deze wel goed zijn beveiligd.

Kerntrekbeveiliging aan deuren aanbrengen

Als u zelf geen tijd of verstand heeft van kerntrekbeveiliging aanbrengen, kan Kozijn Repair Service dit voor u doen. Wij zijn tevens slotenspecialist en hebben diverse gecertificeerde veiligheidssloten en kerntrekbeveiliging op voorraad. Door ons landelijk netwerk van service monteurs, kunnen wij snel ter plaatse zijn om een kerntrekbeveiliging voor deuren aan te brengen.

Lees meer informatie over het beveiligingsvoorschrift PKVW voor deuren.Politie Keurmerk Veilig Wonen

Heeft u na het lezen nog vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.