Reparatie kunststof kozijnen

Bij reparatie van kunststof kozijnen kan het om een kleine of grote reparatie gaan. Kunt u zelf ook uw kozijn repareren of kunt u dat beter aan de vakman overlaten? Lees eerst ons blog om te weten wat u in uw geval het beste kunt doen.

Soorten kozijnen schade

Bij de reparatie van kunststof kozijnen kunt u met verschillende soorten schades te maken hebben. Dit kan variëren van een klein scheurtje in het kunststof tot een groot gat door vuurwerk, inbraakschade, een ongelukje of andere calamiteit. Soms is de folie beschadigd en gelukkig is dit relatief makkelijk te verhelpen. Een reparatie van kunststof kozijnen kan op verschillende manieren, maar dit is afhankelijk van de omvang van de schade.

Reparatie kunststof kozijnen bij inbraakschade

Het kan gebeuren dat u een reparatie kunststof kozijnen door inbraakschade nodig heeft. Vaak is ook het hang en sluitwerk kapot en moet dit vervangen worden. Het is belangrijk om hier zo snel mogelijk achteraan te gaan, het liefst dezelfde dag nog. Hoe beter uw huis weer beveiligd is, hoe beter. In bepaalde gevallen kan een kozijnen reparatie niet in één keer verholpen worden, omdat er specifieke onderdelen van uw kozijn, maatwerk raam of kozijn onderdelen vervangen moeten worden.

Voordelen reparatie kunststof kozijnen

  • Is altijd goedkoper dan volledig nieuwe kozijnen
  • Voorkomt vocht en lekkage door de kozijnen
  • Voor het behoud van de waarde van uw woning
  • Relatief makkelijk te verhelpen bij kleine reparaties
  • Sneller en makkelijker dan kozijnen vervangen

Kozijn slijtage door ouderdom

Indien uw kozijnen al behoorlijk oud zijn, kunnen ze gaan slijten, het hang en sluitwerk sluit niet goed meer en u merkt dat uw kozijnen eigenlijk aan vervanging toe zijn. U moet zich dan afvragen of repareren nog zin heeft. Zeker bij oude kozijnen, levert het uiteindelijk meer op om ze dan helemaal te vervangen. Mede om reparatie kosten te voorkomen. Maar u kunt het beste contact opnemen met een kozijnen specialist om de schade te bepalen en te bekijken welke reparatie aan kunststof kozijnen zinvol is.

Kunststof kozijnen reparatie tips

Bij kleine krasjes in kunststof kozijnen, kunt u overwegen om dit zelf te repareren. Dit kost u relatief gezien minder geld dan een vakman inhuren. In bouwmarkten zijn speciale reparatiekits voor kunststof kozijnen te koop. Daarnaast is het ook belangrijk om de onderhoud van uw kunststof kozijnen serieus te nemen. Dat kan u veel kosten besparen om dit toch bij te houden, ook al vraagt dit weinig onderhoud. Het goed onderhouden van uw kunststof kozijnen, geeft u ook het maximale rendement voor jaren lang.

Kunststof kozijnen specialist nodig?

Neemt u liever het zekere voor het onzekere, dan kunt u bij reparatie aan kunststof kozijnen een kozijnen specialist raadplegen. Deze verstaat zijn vak en natuurlijk kunnen wij u hierbij van dienst zijn. Met onze jarenlange ervaring in het repareren, herstellen en vernieuwen van kunststof kozijnen, kunt u dit gerust aan de kozijnen specialist overlaten!

Heeft u na het lezen nog vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.