Kozijnen vervangen

Kozijnen vervangen kan soms nodig zijn als uw oude houten kozijnen niet meer goed zijn, vocht doorlaten of houtrot vertonen. Waar moet u rekening mee houden als u uw oude kozijnen wilt vervangen?

Kozijnen vervangen, waar moet u om denken?

Na een aantal jaren kunnen kozijnen vervangen moeten worden. Indien u uw oude kozijnen al een paar keer heeft gerepareerd of als ze verouderd zijn, dan wilt u zich natuurlijk goed oriënteren naar de mogelijkheden. Wacht ook niet te lang met kozijnen vervangen, want bij rotte kozijnen komt er ook vocht in het huis en kan er lekkage optreden. Tijdig uw kozijnen vervangen is dus wel aan te raden.

Kozijnen deels vervangen of helemaal

Bij kleine reparaties, deels houtrot of een kapot onderdeel, kan kozijn reparatie zinvol zijn. Bij een behoorlijk aangetast kozijn door houtrot, is het vaak niet meer mogelijk om deze deels te vervangen en kunt u beter het gehele kozijn vervangen. Kozijnen die slecht worden onderhouden of jarenlang niet zijn geschilderd hebben, zijn eerder aan vervangen toe, dus regelmatig onderhoud is ook altijd aan te bevelen om daarmee kosten te besparen.

Voordelen kozijnen vervangen

  • Met nieuwe kozijnen en dubbel glas geen beslagen ramen meer
  • Meerwaarde voor uw woning
  • Nieuwe kozijnen vergen minder of vrijwel geen onderhoud
  • Uw energieverbruik daalt als tocht en vocht niet meer binnen kunnen komen
  • Geen kosten meer aan houtrotherstel
  • Betere inbraakpreventie met betere sloten en stevig kozijn

Kunststof kozijnen vervangen

Soms moet u ook uw kunststof kozijnen vervangen. Indien uw woning nog de oudere kunststof kozijnen van jaren geleden heeft, zijn deze vaak van lagere kwaliteit dan de kunststof kozijnen van tegenwoordig. Soms zitten er veel krassen op, is het kunststof vergeeld, past het sluitwerk werkt niet meer goed of zijn er beschadigingen. Het is dan zeker aan te raden om toch uw kunststof kozijnen te vervangen voor nieuwe kunststof kozijnen.

Kozijnen vervangen kosten

Natuurlijk wilt u graag weten wat kozijnen vervangen kost. Dit is natuurlijk mede afhankelijk van de kwaliteit van de kozijnen, de afmetingen en het gekozen materiaal; kunststof kozijnen, houten of aluminium kozijnen. Bedenk dus eerst wat voor kozijn materiaal u wilt hebben en wat het mooiste bij uw woning past. Met kozijnen vervangen kunt u ook de uitstraling van uw woning verbeteren of veranderen. Heeft u een moderne woning en wilt u een strakke uitstraling, bieden kunststof kozijnen diverse opties. Bent u meer van het authentieke en klassieke, dan zullen houten kozijnen in een bijpassende kleur wellicht de finishing touch geven.

Heeft u na het lezen nog vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.