Kozijnen vervangen is duurder dan repareren

Kozijnen vervangen is duurder dan kunststof, aluminium of houten kozijnen repareren. Wat is nu het meest verstandigst in welke situatie?

Kozijnen vervangen of toch laten repareren?

Soms denkt u aan kozijnen vervangen, terwijl  kozijnen repareren toch een goedkopere opties is. Goed schilderwerk en onderhoud van kozijnen voorkomt dat kozijnen worden aangetast door weersinvloeden en luchtvervuiling. De meeste schade aan kozijnen ontstaan door achterstallig onderhoud. Door minstens één keer per jaar alle kozijnen, ramen en deuren goed na te kijken en waar nodig van onderhoud te voorzien, heeft u langer plezier van uw kozijnen, eventuele schuifpui en deuren.

Wanneer kozijnen vervangen?

Als een houten of aluminium kozijn zeer ernstig is beschadigd of aangetast, ligt kozijnen vervangen meer voor de hand. In bepaalde gevallen kan kozijn reparatie toch goedkoper zijn en is een totale vervanging niet persé noodzakelijk. Gezien het kostenplaatje kunnen beschadigde of aangetaste onderdelen gerepareerd worden en staat u niet gelijk voor een grote uitgave. Zeker als u dit financieel niet uitkomt. Als kozijnen lekken, vocht en/of tocht doorlaten, is het verstandig om er een kozijn specialist bij te halen om te kijken waar het probleem vandaan komt. De kans is groot dat er dan een (goedkopere) reparatie uitgevoerd kan worden en dat u volledig nieuwe kozijnen, ramen of deuren kan uitstellen.

Lees ook ons blog bij tocht in huis.

Verschil tussen kunststof en aluminium kozijnen repareren

Afhankelijk van het materiaal en de staat van uw kozijnen, moet er nader worden bekeken of reparatie, herstel of (gedeeltelijke) vervanging nodig is. Hoe groter en omvangrijker uw kozijnen, hoe duurder kozijnen vervangen zal zijn. Houten kozijnen zijn relatief makkelijk te repareren door een deskundige. Aluminium en kunststof kozijnen zijn vaak bewerkelijker, maar kunststof kozijnen repareren kan in veel gevallen u meer geld besparen dan nieuwe kozijnen vervangen. Ook bij aluminium kozijnen zijn reparaties mogelijk. Dit is mede afhankelijk van de aard van het probleem, schade of reparatie. Onze kozijn specialist kan u hier alles over vertellen.

Voordelen kozijnen repareren

Als oude of beschadigde kozijnen niet (tijdig) worden gerepareerd, kan dit ook nadelig zijn voor de isolatie van uw woning. Door tochtige kozijnen, deuren en ramen of te grote (tocht)ruimtes bij een kozijn of deur, kan dit wel tot 15 procent warmteverlies leiden. Dit merkt u ook aan een hoger energieverbruik. Kozijnen vervangen of repareren geeft dan ook vaak een daling in de stookkosten. Er kunnen meerdere redenen zijn om kozijnen te vervangen of te laten repareren. Niet in de minste plaats voor een betere duurzaamheidsklasse, wooncomfort, veiligheid en uitstraling van uw woning. Ook bij de verkoop van uw woning, wordt de status van uw kozijnen, deuren en ramen bekeken. Het zou zonde zijn dat uw huis in waarde vermindert door de (slechte) staat van uw kozijnen. Laat deze dus tijdig repareren, herstellen of indien noodzakelijk vervangen.

Uw voordelen op een rijtje bij kozijnen repareren

  • Meerwaarde voor uw woning

  • Goede kozijnen hebben minder onderhoud nodig

  • Vermindering van energieverspilling door ramen en deuren

  • Minder gevoelig voor weersinvloeden

  • Forste kostenbesparing t.o.v. kozijnen vervangen

  • Verhoging van uw wooncomfort

Kozijnen repareren: wat zijn de kosten?

Natuurlijk wilt u graag weten wat het repareren of herstellen van kozijnen kost. Dit is natuurlijk mede afhankelijk van de staat van de kozijnen, de afmetingen en het soort materiaal (hout, kunststof of aluminium).

Wilt u voor de goedkoopste optie kiezen, maar wel de zekerheid hebben dat het goed en deskundig gebeurt? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan en vermeld hierbij welke kozijn reparatie er nodig is.

Heeft u na het lezen nog vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.