Rubbers vervangen bij kunststof kozijnen

Rubbers vervangen bij kunststof of houten kozijnen en deuren is niet een klus die u zelf even doet. Dit kunt u daarom beter uitbesteden aan een erkend kozijnen herstel specialist die snel en vakkundig de rubbers van kunststof kozijnen kan vervangen. In dit blog leest u hier meer over.

Rubbers vervangen bij slijtage

Rubbers vervangen bij slijtage of gescheurde rubbers komt regelmatig voor. Wellicht dat u merkt dat uw ramen tochten, de rubbers geven af of de elasticiteit is er uit. Als de rubbers van uw kunststof of houten kozijnen poreus is geworden, zijn ze versleten en moeten de rubbers vervangen worden. Door nieuwe rubbers bij uw kunststof of houten kozijnen te plaatsen, kan er geen water en wind meer naar binnen komen en zal het raam ook niet meer tochten.

Tochtende ramen kosten veel energie

Misschien staat u er niet zo bij stil, maar tochtende ramen en deuren waar wind en nog erger vocht doorheen kan komen, kosten veel energie. Immers, de warmte gaat verloren door tochtende kieren en naden bij versleten rubbers. De maximale energie-efficiëntie van ramen en deuren kunt u dus snel herstellen door de rubbers van uw kunststof of houten kozijnen te vervangen.

Bespaar dus gelijk op uw energie door versleten of beschadigde rubbers te vervangen, zodat wind en water geen ingang meer vinden bij uw kozijnen.

Uitgebreid assortiment van kozijn rubbers

Kozijn Repair Service beschikt over vrijwel alle voorkomende rubber profielen in verschillende soorten en maten. Dus ook voor uw kunststof of houten kozijn. Wij leveren en monteren tochtrubbers voor:

  • Naar binnen en buiten draaiende ramen
  • Draai-kiep ramen
  • Kiep-kantel ramen
  • Klepramen
  • Naar binnen en buiten draaiende deuren

Rubbers en kozijnen onderhouden

Voor het soepel draaien van ramen en om verdere tocht en lek problemen te voorkomen, is het van belang om af en toe de rubbers te controleren en waar nodig te vervangen. Beglazingrubbers en kozijnrubbers van kunststof en houten kozijnen, worden in de loop der jaren bros, drogen uit of gaan krimpen. Door alle invloeden van buiten, zoals vochtigheid, wind, hitte en koude hebben zowel de kozijnen, als kozijn onderdelen, regelmatig onderhoud nodig.
Lees meer over kozijn onderhoud op onderhoud kunststof kozijnen.

Rubbers kunststof kozijnen of houten kozijnen vervangen?

Wilt u de rubbers van uw kunststof kozijnen vervangen, maar laat u dit liever doen aan een erkende kozijn herstel reparateur? Neem dan gelijk contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Heeft u na het lezen nog vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.