Kunststof kozijnen schilderen?

Kunststof kozijnen schilderen kan een optie zijn om uw kozijnen een andere kleur te geven of op te frissen, maar wist u dat het vaak veel beter en mooier is om kunststof kozijnen opnieuw te foliëren?

Is kunststof kozijnen schilderen de beste oplossing?

Het kan zijn dat u na een aantal jaren bent uitgekeken op de kleur van uw kunststof kozijnen zit te overwegen om uw kunststof kozijnen te schilderen. Misschien heeft u onlangs een huis gekocht, maar vindt u de kleur van de kunststof kozijnen niet zo mooi en wilt u dit overschilderen. U kunt natuurlijk ook nieuwe kunststof kozijnen kopen, maar dan bent u wel veel duurder uit. In dit blog leggen we de mogelijkheden uit die u wellicht in overweging kunt nemen en waarmee u toch het gevoel van nieuwe kozijnen heeft, maar op een veel goedkopere manier.

Uw kunststof kozijnen zijn nog wel goed?

Indien de kwaliteit van uw kunststof kozijnen nog goed is en deze in prima staat zijn, kunt u makkelijker en goedkoper uw kunststof kozijnen foliëren. Hiermee wordt er een volledig nieuwe folielaag over de huidige kozijnen aangebracht, zodat deze er weer als nieuw uit zien. Het verschil in tussen kunststof kozijnen schilderen en kunststof kozijnen foliëren is best groot. Niet in het laatste omdat kunststof kozijnen schilderen een behoorlijke tijdsintensieve klus is, waarbij de kans op beschadigingen aan de kozijnen zeker aanwezig is.

Kunststof kozijnen schilderen is een nauwkeurige klus

Kunststof kozijnen schilderen is zeker een arbeidsintensieve en nauwkeurige klus die u niet zo maar even doet. Het kost veel tijd om het schoonmaken, ontvetten, primeren en aflakken op de juiste wijze af te handelen. Houdt u er ook rekening mee dat de meeste leveranciers van kunststof kozijnen het schilderen afraden. Doet u dit toch dan verliest u vaak ook de garantie, dus u zult dit goed moeten overwegen.

Risico’s van kunststof kozijnen schilderen

  • Het is behoorlijk arbeidsintensief, dus weet waar u aan begint
  • De garantie op de kunststof kozijnen zult u hoogstwaarschijnlijk verliezen
  • Bij verkeerde methodes kunt u de kozijnen beschadigen
  • Het onderhoud van geschilderde kozijnen neemt toe
  • De aangebrachte verf kan op ten duur gaan krijten

Wat is de beste oplossing voor een andere kleur kozijnen?

Wilt u toch uw kunststof kozijnen in een andere kleur hebben, raadt Kozijn Repair Service u aan om kunststof kozijnen foliëren te overwegen. Dit is veel minder arbeidsintensief en u kunt uw kunststof kozijnen dan in alle gewenste kleuren krijgen. In de praktijk bent u hier ook nog voordeliger mee uit en u verliest niet de garantie op uw huidige kozijnen. Klik daarom op de link en lees meer over de voordelen van kunststof kozijnen foliëren.

Heeft u na het lezen nog vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.