Kozijn maken bij kapot kozijn

Heeft u een kapot kozijn dat gemaakt moet worden, is dat vaak een klus die u zelf niet kunt doen. Zeker niet als het om een kunststof kozijn gaat, waarvoor een kozijn reparatie nodig is. Een kozijn maken kan op verschillende manieren. In dit blog leggen wij u dat uit.

Kozijn maken; kan ik dat zelf?

Indien er kleine krasjes op uw kunststof kozijnen zitten, kunt u dit zelf behandelen. In een bouwmarkt zijn er verschillende soorten kit en polijstsets te koop om kleine krasjes op kunststof kozijnen weg te werken. Er zijn ook sets om het folie met kleine beschadigingen te behandelen. Een kozijn maken is echter wel precisiewerk en de vraag is of het op de juiste manier gebeurt met het juiste materiaal. De kans bestaat dat u het euvel juist erger maakt en er alsnog een Kozijnen Repair Specialist aan te pas moet komen om een beschadigd kozijn vakkundig te repareren.

Kunststof repareren bij kleine beschadigingen

Bij beschadigingen aan kunststof kozijnen, kunnen we dit indelen in twee soorten schades. De zogenaamde ‘spotrepair’ of het ‘saneren van de folie’. Bij kleine of middelgrote beschadigingen die niet groter dan 5 cm zijn, gaat het om een spotrepair die vrij simpel te herstellen is. Met speciale PVC was of kunsthars in dezelfde kleur als de folie van het kunststof kozijn, kunnen kleine beschadigingen worden weggewerkt. Vervolgens wordt het kunststof kozijn afgelakt in de kleur van de folie, zodat de schade niet meer te zien is.

Veel voorkomende schades aan kunststof kozijnen zijn:

  • Uw inhoud komt hier
  • Krasjes of deukjes in het kozijn
  • Blaasvorming op de folie
  • Beschadigde folie op een kant of hoek van het kozijn
  • Verkeerd geboorde gaten, waardoor vocht en vuil het kozijn binnen kan dringen
  • Opgelopen schade door extreme weersinvloeden

Kozijn maken en folie saneren

Bij grotere schades noemen we dit ‘het saneren van kunststof kozijnen’. Hierbij wordt de folie van een groter kozijnoppervlak of in zijn geheel vervangen. Indien er sprake is van verkleuringen, grotere scheuren, brede blaasvorming in de folie of een kapot kozijn bij forse inbraakschade, wordt er dus kunststof kozijn sanering toegepast. Kozijn Repair Service beschikt over diverse reparatiesets, onderdelen en onderhoudsproducten, omdat een kozijn maken voor ons dagelijkse kost is.

Zelf kunststof kozijn maken of toch beter uitbesteden?

Wanneer u in eerste instantie zelf uw kapot kozijn wil maken, moet u zich wel afvragen of de omvang van de schade dit toelaat. Een handige doe-het-zelver wil het graag allemaal zelf doen, maar u dient er wel rekening mee te houden dat de reparatiewerkzaamheden soms niet zo eenvoudig zijn als het lijkt. Indien het wel mis gaat, zal er alsnog een vakman aan te pas moeten komen en kost u dat allemaal extra geld.  Bij Kozijn Repair Service kunt u in elk geval altijd gratis advies inwinnen, omdat wij onze service hoog in het vaandel hebben staan.

Kijk voor meer informatie ook bij kunststof kozijn repareren.

Heeft u na het lezen nog vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.