Huis beveiligen

Uw huis beveiligen kan op verschillende manieren, Naast goedgekeurd hang en sluitwerk kunt u zelf ook veel doen om de beveiliging van uw huis zo efficiënt mogelijk te maken. Lees ons blog voor meer tips…

Inbraken blijven nog steeds een probleem

Per jaar wordt er nog steeds gemiddeld meer dan 85.000 keer ingebroken. Gelukkig is dit cijfer door goede inbraakpreventie wel dalende, maar in diverse regio’s Oost en Midden Nederland zijn inbraken nog steeds dagelijks aan de orde. Steeds meer inbrekers slaan toe op het platteland en vaak zijn het gelegenheid inbrekers die hun kans zien en hun slag slaan. Helaas worden veel inbraken niet opgelost, dus bent u zelf verantwoordelijk om uw huis, bedrijf of kantoor zo goed mogelijk te beschermen tegen inbraak.

Inbrekers gebruiken diverse manieren om binnen te komen

Eén van de meeste gebruikte inbrekersmethoden is nog steeds insluipen door open deuren en ramen die niet zijn afgesloten of niet goed beveiligd. Ook gebruiken inbrekers vaak een koevoet, schroevendraaier of ander werktuig om een slot open te breken. Daarnaast is het vaak niet moeilijk ergens gaatjes in te boren om zo een onbeveiligd slot open te maken. Goed hang en sluitwerk met keurmerk is dan ook heel belangrijk om uw huis beveiligen zo goed mogelijk in orde te maken.

Huis beveiligen: onze tips

In het kader van inbraakpreventie kunt u zelf ook diverse dingen doen om inbrekers geen kans te bieden om uw huis zo maar in te breken.

  • Laat een alarminstallatie aanbrengen. Bij diverse bouwmarkten zijn goede alarmsystemen te koop. Laat u goed informeren over het gebruik daarvan en of dat voor uw doelstelling extra meerwaarde heeft.
  • Inspecteer de situatie in en om uw huis. Is de beveiliging van uw huis in orde of twijfelt u hierover? U kunt ons ook altijd vragen voor een vrijblijvende inbraakinspectie.
  • Laat kostbare bezittingen en voorwerpen uit het zicht van inbrekers, sluit ’s avonds altijd uw gordijnen en zeker als u zelf niet thuis bent.
  • Neem altijd uw portemonnee, bankpasjes en mobiele telefoon mee naar uw slaapkamer, zodat deze nooit meegenomen kunnen worden terwijl u slaapt.
  • Breng zowel binnen als buiten beweging detectie melders aan, waarbij er een lamp gaat branden zodra iemand in de reikwijdte van de detectiemelder komt. Inbrekers houden er niet van als er ineens een licht gaat branden.
  • Laat geen sleutels achter onder bloempotten of ‘geheime’ plaatsen buiten. Inbrekers kennen die plekjes vaak ook en kunnen dan zo binnen komen.
  • Deel uw vakantie of weekendtripjes niet voluit op Social Media, want ook hier houden inbrekers de boel in de gaten. Zeker tijdens zomervakanties.
  • Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt tijdens uw afwezigheid. Gebruik tijdschakelaars die op bepaalde tijden aan en uit gaan. Vergeet ook niet om altijd uw schuurdeur goed af te sluiten en gereedschap, ladders en dergelijke uit het zicht te halen of op te bergen.

Veilig wonen mogelijk maken

Natuurlijk wilt u veilig wonen in uw eigen huis en ook onbezorgd even weg kunnen of op vakantie gaan. Daarom is het belangrijk dat u kunt vertrouwen op goedgekeurde en gecertificeerd hang en sluitwerk om uw huis te beveiligen. Wij als inbraakpreventie specialisten, kunnen u hier vrijblijvend over adviseren. Met name op het gebied van het veiligheidsloten op deuren, ramen en eventueel schuifpui. Vaak denkt u dat het allemaal wel veilig genoeg is en blijkt regelmatig (helaas achteraf) dat uw woning of bedrijf niet is voorzien van goedgekeurde veiligheidssloten. Verzeker u ervan dat u het goed geregeld heeft en voorkom inbraakgevoelige elementen in en om uw huis.

Meer weten over huis beveiligen?

Om er zeker van te zijn dat uw huis volgens de PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen) is beveiligd, kunt u hier nog meer over lezen in ons blog Beveiliging deuren en ramen volgens PKVW.

Heeft u na het lezen nog vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.