Deur afhangen of deur afstellen

Wilt u een deur afhangen of een voordeur of achterdeur afstellen, maar u weet niet precies hoe dit moet? Wij kunnen u hier snel en vakkundig bij helpen.

Deur afhangen: voordeur

Heeft u een voordeur of achterdeur die scheef staat, niet waterpas is of waarvan het slot niet (meer) goed open of dicht wil? Een deur afhangen, afstellen of inkorten is minder eenvoudig dat u misschien denkt. Dit kunt u in de meeste gevallen dan ook beter aan een vakman overlaten. Kozijn Repair Service kan ook uw deur afhangen, zodat dat de deur weer normaal open en dicht kan, zonder dat deze tegen het kozijn schuurt of slijtage geeft aan de boven of onderkant. Niets is vervelender dan een deur die constant klemt en schade veroorzaakt aan de kozijnen of dorpel.

Deur afstellen: achterdeur

Heeft u onlangs een nieuwe achterdeur laten plaatsen, maar is deze deur niet goed afgesteld en het lukt u zelf niet om deze deur af te stellen? Een deur afstellen is voor de meeste mensen niet eenvoudig. Zeker als een deur klemt, betekent dit in de meeste gevallen dat de scharnieren niet goed zijn afgesteld. Gelukkig kunnen wij dit snel en makkelijk voor u doen.
Waar nodig lopen wij uw hele deur na om te kijken waar deze afgesteld moet worden. Zowel bij de scharnieren als bij de drempel en bovenkant.

Houten deur of kunststof deur afhangen

Of u nou een houten of kunststof voordeur, achterdeur of schuurdeur gaat, wij kunnen elke soort deuren afhangen en afstellen. Het gaat er om dat deur op de juiste plek in het kozijn afgesteld wordt. In sommige gevallen moet een deur ingekort worden, zodat deze netjes dicht kan vallen. Hiervoor meten wij de deur op 3 plaatsen, boven, midden en beneden, omdat dit in de praktijk wel eens iets kan verschillen. Daardoor kan bijvoorbeeld een deur aan de onderkant klemmen en aan de bovenkant niet. Dit kan mede versterkt worden door uitzettend vocht in de natte maanden.

Heeft u de juiste kozijnen?

De kozijnen bepalen in principe hoe de deur afgehangen moet worden. Bij oudere kozijnen kan dit soms problemen opleveren, omdat deze door de jaren misschien hier en daar minder recht zijn gaan staan. Als een woning gaat werken, zal een kozijn zich daaraan aanpassen. Het kozijn verliest dan zijn originele vorm, waardoor een (nieuwe) deur gaat klemmen of niet (meer) goed staat afgesteld. Indien een kozijn echt ‘te strak’ is, dan kan er desnoods iets van de deur afgeschaafd worden, zodat deze toch in het kozijn past.
Bij oudere woningen zie je vaak scheve kozijnen, waardoor de onder of bovenkant van een deur dan ook tegen het kozijn aan gaat klemmen. Indien wenselijk kijken wij ook naar de staat van uw kozijnen en kunnen hier noodzakelijk een kleine reparatie aan uitvoeren als wij een deur afstellen.

Lees hier meer over op onze pagina kozijn reparatie uitvoeren.

Hulp met deur afhangen of afstellen

Omdat een deur afhangen best wel lastig is en niet iedereen dit zo makkelijk kan doen, kunt u Kozijn Repair Service inschakelen om u hierbij te helpen. Wij komen dan bij u langs en kijken waarom de deur niet mooi recht hangt of waarom deze zo klemt. Vervolgens nemen wij de nodige maatregelen om de deur goed af te stellen en recht te laten hangen. Ook bij nieuw te plaatsen of reeds geplaatste deuren kunnen wij de deur afhangen en afstellen. Ook hierin zijn wij u graag van dienst.

Ook nog nieuw hang en sluitwerk deuren nodig?

Is het beslag van uw deur niet meer goed of heeft u ook nieuw hang en sluitwerk voor een (nieuwe) voordeur of achterdeur nodig? Deze service verlenen wij ook. Lees hier meer over op pagina hang en sluitwerk deuren.

Heeft u na het lezen nog vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

    “Een deur afhangen of afstellen doen wij snel en vakkundig voor u”