Dakkapel renovatie

Wat is in bepaalde omstandigheden beter? Een dakkapel renovatie of uw dakkapel geheel vervangen? In dit blog leest u hier meer over.

Dakkapel renovatie nodig?

Een dakkapel renovatie is zinvol als de huidige dakopbouw nog in redelijk goede staat is, maar dat bepaalde onderdelen van de dakkapel vervangen moeten worden. Door bepaalde weersomstandigheden kunnen gedeelten van de dakkapel eerder achteruit gaan. Een dakkapel die zomers continu volop in de zon staat, zal sneller bijgewerkt moeten worden, dan een dakkapel die aan de schaduwzijde van een huis is geplaatst.

Uw dakkapel is aan renovatie toe?

Dakkapel renovatie kan na verloop van jaren nodig zijn. Helemaal als u lekkage bemerkt of dat de kozijnen afbladderen, zijn vervaagd of dat er gaten in zitten. In bepaalde gevallen is het goed mogelijk en ook goedkoper om een dakkapel renovatie uit te voeren, in plaats van een volledige vervanging. Wij adviseren u om een kozijn specialist van Kozijn Repair Service te vragen om uw dakkapel te inspecteren. Hij zal u dan adviseren wat in uw geval het beste is.

Verschillende manieren van een dakkapel renoveren

Wij kunnen op verschillende manieren een dakkapel renovatie uitvoeren. De meeste voorkomende werkzaamheden zijn:

 • Het vervangen van het kozijn voor een kunststof kozijn
 • Het vervangen van de zijvangen en boeiborden
 • Het plaatsen van dubbel glas
 • Het laten vernieuwen van de dakbedekking
 • De loodslabben laten vervangen
Een deel van de werkzaamheden zal door één van onze netwerkpartners worden uitgevoerd, mocht dat nodig zijn. Lees ook de informatie op dakkapel repareren.

Wanneer een dakkapel renoveren of toch vervangen?

Als blijkt dat een dakkapel renovatie niet mogelijk is, zal ik sommige gevallen de hele dakkapel vervangen moeten worden. Dit is met name het geval als de huidige constructie in te slechte staat is. Het verschil in prijs van een dakkapel renovatie of totale vervanging scheelt dan nog maar weinig. Als u besluit om een nieuwe dakkapel te laten plaatsen, dan heeft u wel weer het voordeel dat u een betere of andere keuze kunt maken. Bijvoorbeeld een grotere dakopbouw, kunststof kozijn in plaats van hout, ander kleur etc.

Voordelen van een dakkapel renoveren

Een dakkapel renoveren heeft natuurlijk een aantal voordelen:

 • Kostenbesparing
  De kosten van een dakkapel renoveren liggen gemiddeld 25 tot 50% lager dan totaal laten vervangen.
 • Dakkapel lijkt weer als nieuw
  Na een renovatie ziet uw dakkapel er weer als nieuw uit. Vooral als het kozijn en andere materialen aan de buitenkant worden vervangen. De afwerking aan de binnenkant kan ook gewoon behouden blijven.
 • Weinig onderhoud nodig
  Na een dakkapel renovatie met duurzame en kwalitatief goede materialen, hoeft er de komende jaren weinig tot geen onderhoud aan uw dakkapel gepleegd te worden. Zeker als u kiest voor kunststof kozijnen en bijpassende onderdelen.
 • Geen schilderwerk bij kunststof bekleding
  Als u kiest voor kunststof gevelbekleding en een kunststof kozijn, dan hoeft u geen schilderwerk meer te verrichten. Dit geeft ook gelijk een strak en keurig afgewerkt resultaat.

Hoe lang duurt een dakkapel renovatie?

Over het algemeen kan een dakkapel renovatie in één dag worden uitgevoerd. Als ons serviceteam vroeg in de ochtend arriveert, is het in de middag al klaar. Wilt u dus snel uw dakkapel renoveren, dan kunt u direct een offerte aanvragen.

Heeft u na het lezen nog vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Vul hieronder uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.